Web 2.0 eksempler

Fra Webteknikk
Hopp til: navigasjon, søk

Flickr

Flickr er et eksempel på en applikasjon som er laget for web 2.0. Brukeren av siden kan legge inn bilder og kommentarer til disse. Det er også mulig å kommentere andres bilder.

Bildene som legges ut kan legges i grupper eller som private bilder. Velger man private bilder kan man gi tilgang til de man ønsker å dele de med. For grupper er det mulig å dele tilgange, slik at bildene er åpne for alle eller man kan vise gruppen til alle, men de trenger invitasjon for å se bildene inne i gruppen.

En annen god funksjon er at man kan legge inn bildene i et kart, slik at man kan søke dem opp ved å zoome på kartet.

Bildene kan linkes videre til andre hjemmesider og blogger direkte fra Flickr.

API

Flickr er godt utstyrt med api'er som kan benyttes om man lager egne applikasjoner. Man kan lage oversikter tilpasset hjemmesiden som henter bildene fra Flickr. Her er noen andre eksempler:

  • Hente størrelsen til bilder
  • Hente ut EXIF informasjon til bilder
  • Lese og endre rettigheter til bildene

Bruk av API gir en mer tilpasset integrasjon med flickr på din egen hjemmeside.

Redigering

Man kan i grensesnittet også redigere bildene, da blir man sendt videre til Picnik som kan gjøre den enkleste form for redigereing. Når bildet er redigert kan man sende det tilbake for lagring i flickr.

Facebook

Facbook er en typisk Web 2.0 tjeneste som benytter seg av deltakelse og ikke publikasjon for å bygge nettstedet. Alle brukerene bidrar med å leggetil personlig informasjon om seg selv, publiserer bilder, og video av seg og andre som ligger fritt tilgjengelig for venner å kommentere og dele vidrere med andre. Tjenesten facebook tilbyr kun et grensesnitt for brukerne som fyller det med innhold. Facebook kan også benyttes til santidskommunikasjon.

Relaterte linker

Flickr

Picnik

Facebook