Windows 3.1

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Windows 3.1, med kodenavnet «Janus», ble lansert den 18. mars 1992. Systemet hadde innebygd støtte for TrueType skrifttyper og ble levert med slike skrifttyper. Dette gjorde at Windows for første gang ble en seriøs plattform for desktop publishing. En lignende funksjonalitet var tilgjengelige for Windows 3.0 i form av Adobe Type Manager (ATM) fra Adobe Systems. Windows 3.1 ble konstruert for å være bakoverkompatibel med eldre versjoner av Windows. Liksom Windows 3.0 hadde den programmene Filbehandling og Programbehandling, men i motsetning til eldre Windows-versjoner hadde Windows 3.1x 32-bit disktilgang, kunne ikke kjøre i reell modus og inkluderte spillet Minesweeper istedenfor Othello. Windows 3.1x inneholdt også et farge-system (color scheme) kalt Hotdog Stand, som inneholdt lyse nyanser av rødt og gult, kombinert med svart. Dette fargesystemet var konstruert for å hjelpe personer med en viss grad av fargeblindhet til lettere å kunne se teksten og grafikken på skjermen. Windows 3.1 inneholdt et svært enkelt anti-virusprogram som hadde navnet Microsoft anti-virus for Windows.

Windows 3.1 for Sentral- og Øst-Europa (Windows 3.1 for Central and Eastern Europe) støttet det kyrilliske alfabet og hadde skrifttyper med diakritiske tegn som er karakteristiske i Sentral- og Øst-Europa. Microsoft benyttet sitt eget proprietære tegnsett (codepage) «Windows-1250», istedenfor ISO-standarder som f.eks. ISO-8859-2 for polske tegn. Senere utgaver av Internet Explorer følger imidlertid ISO-standarden.

Windows 3.1J hadde støtte for japansk skrift. I dens første år på markedet (1993), ble den solgt i 1,46 millioner eksemplarer i Japan.[4]


Windows 3.1