Wake on LAN

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Wake on LAN er en standard som gjør det mulig å slå på en datamaskin ved fjernstyring gjennom et nettverk med dataer

Dette krever støtte i hovedkortet og nettverkskort i datamaskinen. Hvis nettverkskortet er separat fra hovedkortet, som for eksempel ved at det er tilkoblet PCI-bussen, må det gå en signalledning fra nettverkskortet til hovedkortet for å gi nettverkskortet strøm mens datamaskinen er slått av. Et unntak er hvis både hovedkortet og nettverkskortet har støtte for PCI 2.2. Da kan nettverkskortet ofte få den nødvendige spenningen fra PCI-sokkelen, uten bruk av en ekstra signalkabel.

Når datamaskinen blir slått av, settes nettverkskortet i en modus der det venter på en såkalt Magic Packet. Dette er en pakke som kringkastes på det lokale nettverket, og som inneholder informasjon om hvilken datamaskin som skal settes på. Når et nettverkskort mottar en pakke blir pakken analysert, og datamaskinen startet om adressen til mottaker stemmer.

Mer spesifikt utgjøres en Magic Packet av en Ethernet-ramme som består av en pakke i en tilkoblingsløs protokoll, som for eksempel UDP, adressert til en lokal kringkastingsadresse. Denne pakken inneholder en bytesekvens spesiisert for maskinen som skal slås på. Denne delen består av seks repetisjoner av byte-verdien 0xFF, og deretter 16 repetisjoner av MAC-adressen til maskinen som skal slås på.


Hvordan få dette til?

En mer grundigere gjennomgang