Switch

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Switch er en nettverkskomponent som styrer trafikk mellom de forskjellige nodene i nettverket. Ordet kommer fra engelsk og betyr bryter eller omkobler.

Switchen analyserer pakkene som kommer inn og sender deretter pakken ut på den riktige porten. For å gjennkjenne klientene, tjenerne og hvor pakkene skal bruker switchen MAC-adressen,også kalt den fysiske adressen, til klienten/tjeneren.


Switchen operer i Lag 2 av OSI-modellen.


Switcher kommer i flere forskjellige variantert og størrelser, avhengig av behov. En vanlig kontorswitch har fra mellom 4 til 24 porter, med 10/100/1000 Mbps hastighet.

En enklere variant av switch er Hub (datanettverk). En switch kan brukes på samme måte som en hub, men hub'en jobber på lag 1 i OSI-modellen og kan derfor ikke lese datapakkene og finne ut hvor de skal. En hub sender alle datapakkene ut på alle utganger i håp om at den som skal ha pakkene plukker dem opp. Denne arbeidsmetoden gjør at en hub er langt mindre effektiv enn en switch, fordi switchen kan håndtere flere datastrømmer samtidig til ulike porter, mens hub'en håndterer en strøm av gangen og pøser den ut på alle porter.

Switchtyper

Cut-through

Adaptiv svitsjing

Store-and-forward