Northbridge

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Northbridge, også kjent som MCH (Memory Controller Hub) eller IMC (Integrated memory controller) i datasystemer. En northbridge er en av to brikker i core logic brikkesett på PC sitt hovedkort. Den andre brikken er southbridgen.

Det er vanlig at northbridge og southbridge er skilt i et slikt system. Det har vært unntak hvor begge har vært samlet til en brikke, men dette gjelder bare om designets kompleksitet og fabrikasjonsprosess tillater det.

Typiske oppgaver for en northbridge er kommunikasjon CPU, RAM, BIOS, ROM og PCI Express og den eldre AGP i forbindelse med skjermkort, og southbridge. Noen Northbridge har integrert grafikk kontroller, også kjent som en GMCH (Graphics and Memory Controller Hub) typisk i Intel systemer. På grunn av at forskjellige prosessorer og RAM trenger ulike signal vil en northbridge vanligvis bare jobbe med en eller to klasser av CPUer og vanligvis bare en type RAM. Det er noen brikkesett som støtter bruken av to typer RAM, ofte er det slik når det foregår et generasjonsskifte i standarer.