Minneadministrasjon

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Minneadministrasjon Reservert Startroopers

For å kunne kjøre flere prosesser samtidig, må det finnes en minneadministrasjon som tilbyr plass til flere prosesser i minnet samtidig, tillate at prosessen plasseres på vilkårlig plass i minnet, tillate at kun aktive deler av prosessen er i minnet under kjøring, og så videre.

Minneadministratoren må også sørge for at prosessene ikke ødelegger for hverandre, det vil si at de kjører isolert, slik at de ikke har tilgang til hverandres minneområder når de kjører.

Moderne operativsystemer benytter noe som kalles virtuelt minne. Det vil si at prosessene kan "se" et minneområde som er større en det det faktisk er i minnet. Dette er mulig, fordi minneadministratoren bruker harddisken som et utvidet minne, og ser minnet som en abstrakt ressurs bestående av både fysisk minne og tilgjengelig lagringsplass på harddisken.

Minneadministrasjonen kan utføres på forskjellige vis. Sidestilt minneadministrasjon og segmentdelt minneadministrasjon er de viktigste. I moderne operativsystemer er disse slått sammen til en metode kalt minneadministrasjon med sidedelte segmenter.