MAN

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

MAN(Metropolitan Area Network) knytter sammen enheter som er nokså fjernt fra hverandre. Typisk en by eller en stor campus. Forbinder vanligvis en rekke lokalnettverk (LAN) med en høy kapasitet backbone teknologi, for eksempel fiber-optiske koblinger, og gir up-link tjenester til wide area network og Internett. Det brukes også til kabel-TV og lignende.

Definisjonen på MAN er:

  • dekker et område på rundt 5 - 100 Km.
  • bruker ofte offentlige linjer til overføring av data, og dette kan foreksempel være et teleselskap.
  • med MAN er det vanlig med høye hastigheter fra 100 Mbps og høyere.


Implementering

Noen av teknologiene som brukes til dette formålet er Asynchronous Transfer Mode (ATM), FDDI, og SMDS. Disse teknologiene er i ferd med å bli fortrengt av Ethernet-baserte tilkoblinger (f.eks Metro Ethernet) på de fleste områder. De fleste bedrifter leier kretser fra felles operatører på grunn av at leggingen av kabler over lange strekninger kan være svært dyrt.

DQDB, Distributed Queue Dual Bus, er metropolitan area network standarden for datakommunikasjon. Det er angitt i IEEE 802.6-standarden. Brukes DQDB kan nettverk være opp til 30 km lang og operere med hastigheter på 34 til 155 Mbit / s.

Flere viktige nettverk startet som MANs, for eksempel Internet peering points, MAE-West, Mae-East og Sohonet media nettverket.