Irssi

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Irssi er en IRC-klient med tekstbasert brukergrensesnitt. Det er skrevet i C, programmeringsspråket for UNIX-liknende operativsystemer. På Mac OS X plattformen finnes det i tillegg to grafiske irc klienter som baserer seg på Irssi (MacIrssi og Irssix). Irssi kan også kjøres i Windows ved hjelp av Cygwin.


Irssiimg.jpg

Irssi er et tekstbasert program og kan derfor kjøres i en terminal, hvor den tar lite systemressurser. Men 80-90% av kildekoden er ikke spesifikk for et tekstbasert brukergrensesnitt, så det skal være lett å lage andre. Tidligere fantes det et grafisk brukergrensesnitt for GTK/GNOME, men den ble utdatert da mye av koden til Irssi ble omskrevet. Det er likevel planer om å skrive et nytt.

Irssi ble skrevet fra bunnen, i motsettning til mange liknende klienter som bar er basert på den eldre ircll-klienten. Dette frigjorde utviklere ifra begrensningene i den eksisterende kodebasen og gav dem bedre kontroll over sikkerhet og tilpassing. Det siste har blitt ytterligere forbedret med flere moduler og perl-skript som er laget til programmet.