Dele skriver

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Dele skriver på lokalnett via en pc

Her kommer noen metoder for å dele skriver som er koblet til en pc i et lokalnett.Hvis du skal dele en skriver fra en pc med xp og ut mot pcer med vista og windows 7 kan du lese i dette forumet her. Skal du dele skriver i en workgroup/hjemmegruppe er dette veldig enkelt.

Følg disse punktene:


Punkt 1:

Ha en den printeren du vil dele koblet til en pc. Denne pcen må være koblet til en hjemmegruppe. deretter går på kontrollpanel og videre til "Velg alternativer for hjemmegruppe og deling"

Klipp1.jpg


Punkt 2:

Deretter huker du av "Skrivere" etv. gå på avanserte instillinger for deling. og under fil og skriver deling trykker du på "Slå fil- og skriverdeling på"

Klipp2.jpg


Punkt 3:

Nå er vi kommet til der vi kan koble til andre pcer til printeren igjennom pc nr.1. Vi starter med å gå inn på kontrollpanel - maskinvare og lyd - legg til skriver og trykke på legg til en nettverksskriver, trådløs skriver eller bluetooth-skriver.

Utklipp1.jpg


Punkt 4:

Hvis printeren ikke dukker opp i det neste vinduet klikker du på knappen under der det står "skriveren jeg vil ha er ikke i listen". Så "Velg en

skriver, etter navn" og skriv inn \\navnpåpcsomdelerskriver\skrivernavn

Utklipp2.jpg

Nå må du skrive brukernavn og passord hvis det kreves.


Punkt 5:

Da er printeren lagt til og du kan skrive ut en testside for å sjekke om alt er som det skal.

Utklipp3.jpg

Her ser du forskjellen på iconet til en skriver som er delt over nettet i forhold til de som blir plugget inn direkte gjennom en USB inngang.