DCCP

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Datagram Congestion Control Protocol (DCCP) er en beskjed orientert transportlag protokoll. DCCP har pålitelig forbindelsesoppkobling, teardown, ECN og opphopnings kontroll. DCCP var offentliggjort som RFC 4340,en foreslått målestokk , av IETF i mars 2006. Linux hadde en implementering av DCCP første gang publisert i Linux kernel versjon 2.6.14 (publisert 28. oktober 2005).

DCCP skaffer en vei for å få adgang til opphopningskontrollens mekanisme uten å måtte implementere dem i applikasjonslaget. Den tillater flow-basert semantikk som i TCP, men kommer ikke med pålitelig in-order leveranse. Rekkefølge leveranse innen mangfoldige streaminger som i SCTP er ikke tilgjengelig i DCCP.

DCCP er nyttig for applikasjoner med timing tvang på leveranse av data som kanskje kan bli unyttig for receiveren hvis pålitelig in-order leveranse kombinert med opphopning unngåing brukes. Slike applikasjoenr inkluderer streaming media, flerspillere online spill og Internet telefoni. Primære muligheter i disse applikasjonene er at gamle beskjeder raskt blir dårlige slik at det å få nye beskjeder er foretrukket til å sende tapte beskjeder. Slike applikasjoner har ofte enten TCP eller bruker UPD og implementert deres egen opphopningskontroll mekanisme (eller ingen opphopningskontroll i det hele tatt ).