Bitfeil

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Bitfeil eller deteksjon av bitfeil. Når man sender data over nettet er det viktig å vite at mottatt data er riktig eller feil. Derfor kan det være viktig å ha metoder for å sjekke eventuelle feil. Feildeteksjon fungere slik at det sendes med ekstra data som mottaker kan bruke for å kontrollere dataen som er mottatt. Her finnes det flere metoder for feildeteksjon. F.eks. TCP/IP beregner en sjekksum som sendes med i pakkeheaderen.

Hvis det blir oppdaget feil i en pakke forkastes denne pakken. Mottaker blir varslet om at finnes en feil i pakken men, den vet ikke hvor feilen i denne pakken er. I verste tilfelle kan det være avsenders adresse som er helt feil, da vil meldingen havne hos en eventuell intetanende tredjepart. Det finnes en mulighet for å reparere feilen i en pakke. Dette krever at det sendes med ekstra data som gjentar innholdet i pakken, jo mer som gjentas av pakken jo flere bitfeil kan korrigeres.

Feilkorreksjon brukes på steder der det er umulig med metoder for å be om ny overføring, f.eks. på en CD eller DVDplate. Et eksempel på dette er en CD med riper i, lyden på platen vil fortsatt kunne spilles av uavhenig av ripen.

se også

Sjekksum

ICMP

Transport Layer Security

StarTroopers