BGP

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

BGP (Border Gateway Protocol) er en inter-AS-protokoll, og versjon 4 er den som brukes i dagens Internett. Hvert AS må ha minst en dedikert ruter som kommuniserer med en tilsvarende ruter i et annet AS, dette kalles gatewayrutere. Mellom to gatewayrutere opprettholdes en vedvarende TCP-forbindelse. På denne forbindelsen utvikles informasjon om nettadresser, eller prefiks som det kalles i BGP-sammenheng, innenfor eget AS og, ikke minst, hvilke nettadresser man kan nå gjennom nabo-AS.

En spesiell egenskap ved BGP er det gis informasjon om hvilke AS en nettadresse er annonsert gjennom, ikke bare at man kan komme frem til et nettverk. Dette brukes som grunnlag for å beregne rutingtabellene, det vil si å dirigere trafikk, i forhold til samarbeidavtaler med andre AS-eiere.

Rutingtabellene i hver enkelt ruter bygges altså opp på bakgrunn av en intra-AS-rutingprotokoll, som bestemmer ruting internt i et AS, og inter-AS-ruting-protokollen, som kartlegger hvilke nett som kan nås via andre AS. Den globale rutingtabellen passerte 200,000 IP-nett den 13. oktober 2006


Hentet fra Wikipedia

Border Gateway Protocol (BGP) er en rutingprotokoll som blant annet benyttes i kjernen av Internett. Rent funksjonelt så setter den opp en tabell over IP-nettverk eller «prefixer» som spesifiserer nåbarheten mellom autonome systemer (AS). Protokollen er beskrevet som en path vector-protokoll. BGP bruker ikke vanlige IGP-verdier, men benytter trafikkbaner, nettverkspolitikk og/eller regelsett.