Ad Hoc

Fra IT2
Hopp til: navigasjon, søk

Et ad hoc-nettverk er en midlertidig tilkobling mellom datamaskiner og enheter for et spesielt formål. I et trådløst ad hoc-nettverk (omtales også som et Datamaskin-til-datamaskin-nettverk) kobles datamaskiner og enheter direkte sammen i stedet for å gå via en server, hub eller ruter. Hvorfor er dette viktig? Fordi det betyr at du raskt kan opprette et midlertidig nettverk hvor som helst. Ad hoc-nettverk kan bare være trådløse, så du må ha et trådløst nettverkskort installert i datamaskinen for å kunne opprette eller koble deg til et ad hoc-nettverk.

Her er flere eksempler på når du eventuelt vil bruke et ad hoc-nettverk:

  • Raskt koble sammen flere datamaskiner slik at du kan dele filer og skrivere.

Behov for å dele de siste salgsresultatene med en kollega når dere begge er borte fra kontoret? Et ad hoc-nettverk er en fin måte å gjøre det på. Et ad hoc-nettverk er midlertidig, med mindre du velger å lagre det, og du trenger ikke bekymre deg om å være for evig tilkoblet datamaskinen til kollegaen din.

  • Dele en Internett-tilkobling med en gruppe.

La oss si at du og flere kollegaer er i et konferanserom, og datamaskinen din har en Internett-tilkobling, men de andre ikke har det. Du kan opprette et ad hoc-nettverk for å dele denne tilkoblingen med kollegaene, og slik spare deg bryderiet med å opprette separate Internett-tilkoblinger for hver enkelt person.

  • Spille dataspill med flere spillere.

Et ad hoc-nettverk kan også brukes til å koble sammen pc'er for å spille mot hverandre.

  • Dele skrivere mellom hverandre

Det er enda et område hvor et ad hoc-nettverk kan være nyttig

Se også